tentang aku dz

tentang aku dz

Wednesday, 17 August 2011

EXAM OWHH EXAM.... =)

salam kengkawan... lama sgt dh dz ni x update dz yer blog... dh bersawang agakyerrr...hehe...
maklumla bz bebenor mengalahkan pm kita... hehehe... tp xpe arini DZ nk kongsi satu cter la yg mgkin pernah u org rase... ( apa yg di pkirkan mmg korg pernah rase hehe...) sbb bende mesti berlaku kt semua mereka yg bergelar pelajar.... iaitu.... MELAYU  say PEPERIKSAAN...ingeris ckp EXAM.. india cina ckp DZ xtaw sebab dlu x ambik exam bhs tamil dgn kantonis ni... hehehe...

haaaaa kt sini DZ nk taye skit laaa.. sape suke nk EXAM???? angkat tangan.... tp jgn tinggi2 bau ketiak masam plk... =).... rase banyak suke ke... banyak x suke ye.... jwb EXAM ni...emm alahaiiii pe ye korg pkir2 ni sgt... kompem la jwb yer ramai x suka.... kamon laaaaa dont hipokrit....dose laaaa......pose2 ni....HUHU.....

mari kita kenali EXAM ITU APA. menurut pandangan DZ....( NI PDGN DZ JE EH... KLU SLH SILA KOMEN kt bawah.....)

1.EXAM adalah satu garis pengukur untuk guru kita mgetahui kita sorg yg slalu tdo time cikgu mgajar ke tidak..
2.EXAM adalah satu hukuman bagi pelajar2 yg suke meleweh2 x ambik kisah slama cikgu mgajar kt kelas..
3.EXAM adalah satu lesen untuk mak bapak membebel dan belasah kot anak2 mereka bila dpt markah stok yg pakai pen merah...
4.EXAM adalah untuk kita mengetahui seseorang itu STUDENTor STUPID( Sori no mcm kasar tp tulah hakikat yerrr.... =p )

tulah je yg dz boleh bg pandangan setakat ni.. t klu ade dz tambah tu pun klu nk tambah la...sekarang kita tgk la plk sistom2 yg biasa terjadi bile nk2 exam ni.. ha tgk di bawah ni eh...hehehe......

3 sistom2 yg selalu berlaku bila lame lagi berlaku ye exam....
  1. rileks dan cool... buku komik dan fb( muke buku) yg di ulangkaji....
  2. tdo lmbt kerana gayut dgn makwe semata nk dpt kan super saver maxis kerana teringat diri x mampu ade kdit banyak2...
  3. byk berdoa supaya di cepatkan jodoh dgn kekasih hati.. kerana x sgup idup lme sorg diri
3 sistom2 yg selalu terjadi bile 3 hari lagi nk berlaku yer exam....
  1. still cbe mencoolkan diri walaupun buku yg di baca hanya kulit MUKA BUKU je yg di jumpai...
  2. tdo lmbt sbb baru teringat klu x lulus exam kene la tibai cukup dgn mak bpk.....adoiiii...
  3. berdoa byk2 supaya exam yg bakal diadakan akan di batalkan sebab darurat ke banjir ke apa2 je la ....
3 sistom2 yg terjadi bile hari exam yg di tetap kan MUNCUL...
  1. guru dan sahabat yg merilekskan dan cool kan diri supaya tahun dpn cbe lagi ambik exam...
  2. tdo awal pada time  exam sbb x baca nota dan apa yg di bace mlm td puyer pulun habuk tarak masuk....
  3. berdoa dgn bersunguh2 kepada allah supaya mak abah x tibai abis sbb cmpem dh taw result exam hampeh....

haaaaa amacam dh abis bace DZ yer cter kt atas... emm tu DZ  ye pandangan dan olahan DZ sendiri melalui pglihatan mata kaca DZ hehe....... sape x stuju xpulang lerrr.. le la komen nanti kt komen DZ tu.... pe pun dz nk la bg kesimpulan ye disini... blaja  saat akhir x baik tuk kesihatan boleh bawe bencana pada diri... kedua ingat mak bpk apa sje yg kita buat.... kerana blia kita ingat mereka mesti kita kan teringat pesanan dan wasiat drpd dorg supaya kita jd student.. dan bukan ye stupid..hehehe...


insyallah tuan puan semoga apa yg DZ kongsi kan akan menjadi iktibar dan dpt di kongsi bersama kawan2 yg lain ... salam~~~~~~~


No comments:

Post a Comment